Montera Gavelornament

Här hittar du  instruktioner och värdefulla tips om hur du själv kan montera dina gavelornament och nockdekor på ett effektivt och korrekt sätt.

Montering i Vindskiva:

Montering kan ske på flera olika sätt, här beskriver vi ett av de vanligare sätten.

Du kan själv välja hur mycket av den övre delen utav ornamentet som ska synas efter montering, vilket innebär att du kan anpassa utseendet en del utefter vad du själv tycker ser bäst ut.

 

Montering av Gavelornamentet:

Om du har beställt en nockdekor som är längre än 200 cm, kommer den att levereras i två delar. Dessa delar måste sättas ihop före monteringen.Vid köp av nockdekor som är längre än 200 cm så medföljer alltid lim,skruv & stöd. Här är en detaljerad guide för hur du gör detta:

 

  1. Förberedelse: Först och främst, förbered arbetsområdet. Se till att du har alla nödvändiga verktyg till hands och att delarna är organiserade.
  2. Applicera Lim: Stryk ett jämnt lager av lim på de ytor eller skarvar som ska monteras ihop. Var noga med att täcka hela ytan för bästa resultat.
  3. Sammanfoga Delar: När limmet är applicerat, sätt ihop delarna. Se till att de utåtriktade/framåtriktade sidorna är vända nedåt.
  4. Tillämpa Mer Lim: Nu är det dags att fylla de förborrade spåren för stöden med mer lim. Var noggrann och fyll hela spåret för bästa hållfasthet.
  5. Montera stöden: Montera dit de förborrade stöden i de limfyllda spåren.
  6. Fäst Delarna: Fäst delarna genom att skruva i de medföljande skruvarna. Se till att alla skruvar är ordentligt åtdragna för maximal stabilitet.

 

Genom att följa dessa steg noggrant kommer monteringen av ditt gavelornament och nockdekor bli korrekt. Dessa element kan ge din byggnad ett unikt och personligt utseende som kommer att göra det till ett verkligt blickfång. Lycka till med ditt projekt!